Iedere sport- of bedrijfskantine zijn eigen vibe

Een kantine is hét sociale hart van een bedrijf of organisatie. Het is een belangrijk onderdeel van jouw werkomgeving, een ontmoetingsplek voor jou en je collega’s. Maar ook kantines van scholen of sportverenigingen mogen niet vergeten worden. Deze hebben vaak een andere uitstraling, maar wel een gezamenlijk doel; je op je gemak voelen. Benieuwd welke bedrijfskantine inrichting bij jou past? Lees snel verder!

Het sociale hart van jouw organisatie

Een plek waar je samen komt om te lunchen, het weekend te bespreken, een spelletje te spelen maar vooral om even te ontspannen. Het is belangrijk dat jouw bedrijfskantine deze gesprekken, gezelligheid en rust juist stimuleert. Juist de bedrijfskantine inrichting moet zorgen voor een uitnodigende uitstraling, waardoor mensen graag naar kantoor komen. Win win situatie!

Een vertrouwde en inspirerende bedrijfskantine inrichting

Maar nu is de vraag: wat is dan een juiste inrichting voor mijn kantine? Of het nu gaat over een bedrijf, school of sportvereniging, de kantines dienen allemaal als een fijne ontmoetingsplek. Een kantine hoeft niet ingewikkeld te zijn, de basis is vaak simpel. Je ziet meestal een bar of pantry en veel verschillende zitplekken. Afwisseling is hierin een slimme zet. Naast de meubels zijn kleuren en de sfeer ook bepalend, denk aan het lichtplan, een voetbaltafel of een lekkere zithoek met magazines. De volgende vraag is hoe je ervoor zorgt dat het interieur ook aansluit op de rest van je projectinrichting?

Verschillende situaties, verschillende bedrijfskantines

Het is belangrijk dat jouw bedrijfskantine inrichting past bij de situatie en de cultuur van jouw bedrijf. Als we kijken naar een voetbalclub dient de kantine écht als een sociaal hart. Zowel jongeren als ouderen komen hier samen om te voetballen, wedstrijd te kijken of gewoon een lekker biertje te drinken. In de sportkantine moet er dus ruimte zijn voor complete teams waardoor grote stamtafels goed tot hun recht komen. Ook houden we rekening dat de elementen in de sportkantine kwalitatief sterk zijn zodat ze voor een langere tijd meekunnen. Het moet wel tegen een stootje kunnen!

Daarentegen is het bij een schoolkantine van belang dat het meubilair snel en makkelijk te verplaatsen is en simpel is om te onderhouden. Voor schoolkantines adviseren wij bijvoorbeeld ook om gebruik te maken van veel kleur in zowel de ruimte als in het meubilair. Op deze manier zorg je ervoor dat een grote open ruimte ook meer sfeer krijgt.

Wil je meer weten?

Bij TwoWork denken we graag met je mee. Beginnend met bij een moodboard en eindigend met de (af)bouw. We helpen je bij ieder facet van je reis naar een nieuwe kantine- of projectinrichting passend bij jouw wensen en eisen. Op die manier weet je zeker dat alles op en top geregeld is en kun je met een gerust hart aan het werk. Zo creëren we ruimtes die raken.